Kennel

Àle Ciela's 

 

Briard

 

 

 

 

 

 

Mitt kennelnamn och det är Ále Ciela's och det är Nordsamiska och betyder Skäll inte (till en hund). Men att avla har jag inga tankar på ännu på några år. Men vi får se vad framtiden utvisar.

 

 

Vi bor i Hedesunda som ligger ca. 4 mil sydväst om Gävle. Jag Kicki (född-66) och Stefan (född-60) har idag 2 st svarta Briardkillar min pappa Uffe har en svart tik. Jag Kicki arbetstränar för närvarande på däckfirman här i Hedesunda. Stefan har egen firma med skogsmaskiner. Pappa bor ca. 200m från oss o ett eget litet hus. Vi har 3 hästar som mest Stefan sköter. Jag sitter också mycket vid datan och gör hemsidor titta i min portfolio där ligger alla sidor jag håller i. Sedan 2007 gör jag också smycken mer om dom ligger här KS Design.

Kontakt:

Kennel Àle Ciela's

Kicki Sandberg / Stefan Wesslén

Norra Gävlevägen 123

810 40 Hedesunda

Hem Telefon: 0291-440 64

Kickis Mobil: 076-8435478

Kickis Mail: kicki@briarder.se

Stefans Mobil: 070-6979138

Stefan Mail: stefan@briarder.se

Ulf Sandberg

Norra Gävlevägen 131

810 40 Hedesunda

Hem Telefon: 0291-108 80

Mobil: 073-39081538

VÅRA HUNDAR ÄTER

 

Nu har jag fått en jätte fin logga till våran kennel det är Tina Halvardsson i Sala som har gjort den. Det är ett kort på Troll som hon har målat av också gör Tina jätte läckra stenar som hon målade dit Troll på också står det kennelnamnet. TACK Tina är super nöjd med stenen och tack för teckningen äntligen fick jag en riktig logo. Kicki

 

 

 

PORTFOLIO

KS Design (min smyckessida)

 

Kennel Bosarawi's

 

Kennel Blue

 

Kennel Fire Eye's

 

Familjen Berg

 

Evas Sida

 

 

 

www.briarder.se - © Kicki Sandberg 1998 - 2011

 

1988 Asterix var våran första hund han är uppfödd här i Hedesunda. Asterix var Stefans "jakthund" men det visste nog inte Asterix om att han var. För det bästa han tyckte var att sova och äta. Han var verkligen en stor personlighet. 

1988-1999

1988 Så kom första Briarden.  Vi hade bestämt att vi skulle ha två hundar. Så kollade vi kollade i en massa hundböcker det vi hittade var en stor hårboll som kallades "naturens skämt" vilket vi fastnade för. Började ringa runt och fick tag på Carin Andreasson i Årsunda och hon hade en hund från Mariell de Marque. Så Carin pratade med Ingmarie Gradell och hon hade fått tillbaka en 9 månaders fawn hane. Så Carin och jag åkte ner till Norrköping och kollade in Mic det första han gjorde var att ge mig en stor kram då smällte jag. Så Mic följde med hem på en gång. Vi fick ha Mic i nästan 10år 

1987-1997 

1997 Nu kom Briard nummer 2. När Mic gick bort så ville vi ha en till jag skulle ha en fawnhane och ville har lite av Mics stam. Så ringde Ingmarie Gradell men hon hade ingen kull så hon tipsade om Yosemite's som hade leveransklara valpar där Mics syster var mormor till. Vi åkte till Monica & Lasse det var svårt att välja men Evve fick följa med oss hem oj vad Asterix vart glad när vi kom hem. Evve har jag lärt mig massor av det var han som jag började ställa ut och det har gått jätte bra men sedan blev han sjuk och han hade lite svårt för andra hundar så vi slutade med utställningar. Sedan var han också väldigt skotträdd så det var jobbigt för han men han fick medicin och det har funkat bra. Han vart dålig före jul-2006 och det gick väldigt fort på slutet så han fick somna in i början av Januari-07 troligen hade han cancer. Tack för dom här åren vi ha fått.

1997-2007

1999 Nu började vi att planera våran 3:e Briard eftersom Asterix började bli väldigt gammal. Nu ville jag ha en svart och hörde av mig till Cartier Monzerat. Hon skulle ha en kull Maj-99 efter en utländsk hane. Då kom Capo in i våra liv en riktig buse. Började att ställa ut han men det blev inte så länge för att han gjorde illa sin has i mjukdelarna så det tog tid innan det läkte. Sedan har det tagit tid innan han växte i sin kropp. Men sen vart det en "riktig" hane med ett härligt huvud. Han har blandade resultat på utställningar det är dom sista åren han har gått väldigt bra. Capo är en riktigt husse hund men matte går väll bra ibland. Nu väntar vi på att han ska bli veteran igen kommer nog inte ställa han officiellt tills han har blivit veteran. Jag rakade ner Capo våren -08 och han kommer nog att forstsatt vara rakad. Han är så lycklig och glad. Sedan har Capos has börjat spöka han blir stel när han har legat och busat för mycket.

1999-2011

1999 Det här året kom också Xaya in i familjen. Pappa hade fått tagit bort sin Chow-Chow och ville ha en ny hund. Vi var iväg och kollade på Capo så stod hon där med sin bror Xsar så pappa tog hem henne på prov sedan vart hon kvar. Ett riktigt yrväder är hon. Hon har också ställts ut en hel del för det mesta har det gått bra. Hon är nu veteran men hon vet nog inte om det för hon är som en valp till sättet. Men Xaya är väldigt skotträdd och sedan inte röntgad så avel har vi inte tänkt på med henne.

1998-2009

2001 Oplanerat kom Troll som 4:e Briard. Han kom när han var 4,5 månad skulle inte ha haft någon mer hund men Cartier Monzerat hade valpar kvar. Troll är en riktig matte hund. Han har helt otroliga resultat på utställning han är väldigt duktig på lydnad men då är matte väldigt dålig på det. Troll är också väldigt lätt att ha med sig överallt. Han är min typ av Briard. 

2000-2010

2006 Hade planerat att jag skulle ha min 5:e Briard och klart att det skulle vara en svart. Så kom Roy som en virvellvind. En riktigt härlig och välbyggd kille som står stadigt på jorden. Han har ett underbart psyke bli väldigt sällan rädd för saker han reagerar heller inte alls på skott han sov genom hela nyårsnatten. Det ska bli intressant att se vad det blir av Roy om det kanske blir något bruks också. Roy har gjort sitt MH test han överraskade mig mest hela tiden också gjorde han sitt UHB Jan-08. Och sedan vart det röntgen Feb-08 och det var A och AD/UA såg fint ut på plåtarna. I år har vi ställt en del och det har gått över förväntan. Han tycker att allt man gör är så himla roligt. Han är jämt glad och busig. Älskar sina stora bollar.

2006 Med Roy kom också hans syster Ixi hon är lika tokig hon. Hon håller igång pappa och Xaya. Hon är också väldigt välbyggd och har ett underbart psyke. Ixi har också gjort sitt MH test och UHB. Den här tjejjen hade lite egna ideer på sitt MH domaren förklarade att hon hela tiden tyckte att hon var klar med momenten innan det var klart. Och sedan fick hon 4 på skotten fast det finns ingen skotträdsla i henne (de står om det under MH). Och sedan vart det röntgen Feb-08 och det var A och AD/UA såg fint ut på plåtarna. I år har vi ställt en del och det har gått över förväntan. Ixi är som sin bror väldig glad och busig dom är så otroligt lika varandra till sättet. Men Ixi är mer retsam .

2011 Kom lilla Jiko när Capo gick bort så vart Roy själv och han har aldrig varit själv. Så jag började kolla med kullar fanns en kull som var intressant för mig. Jikos mormor är Trolls mamma och morfar är Xayas bror och på pappa sidan finns det Capos stam så det blir lite intressant. Han har en super trevlig mamma Xsarie och hans pappa Mannen såg jag som unghund och jag tyckte att han var urläcker.

 

 

 

 

INFO / KONTAKT KENNEL ÁLE CIELA'S

Välkommen till Kennel Ále Ciela's

23 År med Briard 1988-2011